Podstawowe informacje o zamówieniach, oraz kilka dobry rad, którymi warto kierować się przy wyborze ciast i tortów.

 Czas realizacji

Torty i ciasta: zazwyczaj do 3 dni roboczych. Duży wybór ciast czeka na Ciebie w sklepach flagowych.

 Płatności

Torty i ciasta: zaliczka w wysokości 30% zamówienia, reszta przy odbierze. W większości naszych punktów możesz zapłacić kartą, a nawet telefonem.

 Stan zamówienia

Sprawdzisz w miejscu, w którym składałeś zamówienia, w razie potrzeby - odezwiemy sie do Ciebie.

 Na teraz!

Ratujemy także w "przypadkach nagłych". Zadzwoń, a razem rozwiążemy problem.

 Pomoc

Zawsze służymy pomocą: sankiewicz@wp.pl lub tel. 055 277 27 95 pon-pt w godz. 9.00-15.00

Anna Sankiewicz

Klienci dzwonią do nas z pytaniem o tort, a często kończymy na rozmowach o dzieciach czy partnerach. Czasami czuję się jak domownik :)

Anna Sankiewicz dba o relacje z klientami

Porady - jak zamawiać torty i ciasta

Dowiedz się jak zamawić nasze torty i ciasta:

1

Wybierz

Torty

Zamawiając tort sugeruj się wielkością liczoną w porcjach na osobę:

  • Mini: do 1,0 kg (4-5 osób), okrągły: średnica ok. 18cm
  • Mały: od 1,2 do 1,5kg (6-10 osób), okrągły: średnica ok. 20cm
  • Średni: do 1,5 do 2kg (12-15 osób), okrągły: średnica ok. 24cm
  • Duży: od 2,3 do 2,7kg (16-20 osób), okrągły: średnica ok. 28cm, prostokąt: 19x29cm
  • Wielki: do 3,5kg (22-26 osób), okrągły: średnica ok. 31cm, prostokąt: ok. 20x35cm
  • Mega: do 5kg (30-40 osób), okrągły: średnica ok. 37cm, prostokąt: wymiary ok. 28x40cm

Torty prostokątne wykonywane są od wagi ok. 2,3kg

Większe torty ustalane są indywidualnie.

Ciasta deserowe

Rodzaje ciast można wybrać osobiście (spośród aktualnie dostępnych) lub zdać się z wyborem na nas - na pewno będą Państwo zadowoleni.

2

Zamów

Torty

Torty najlepiej zamawiać choćby trzy dni przed planowanym odbiorem - a w przypadku tortów z oferty Premium - nawet 1- 2 tygodnie szybciej.

W sezonie weselnym ma to duże znaczenie ponieważ jako firma rzemieślnicza, robiąca jak najwięcej ręczną pracą, mamy ograniczenia co do ilości tortów, które możemy wykonać na dany dzień.

Jeśli jednak sytuacja wymknęła się spod kontroli i potrzebujesz torta z dnia na dzień albo "na już"- prosimy o kontakt telefoniczny - zrobimy co w naszej mocy.

Zamawiając tort należy podać:

  • jego rodzaj (np. "Kremowy"; "Śmietanowy z Nadrukiem")
  • wielkość
  • smak
  • ewentualny napis
  • datę odbioru
Prosimy również o podanie swojego nazwiska oraz w miarę możliwości telefonu kontaktowego. Mile widziany będzie symbol lub zdjęcie zamawianego tortu.

W punkcie w którym dokonują Państwo zamówienia pobiorą zaliczkę, prosimy o zabranie ze sobą pokwitowania o takowej wpłacie

Fototort

Prosimy podać informację co ma być nadrukowane (w przypadku prywatnego zdjęcia ważne jest aby poinformować czy wyślą Państwo foto na meila, czy zostawią z sklepie zdjęcie lub pendrive z nim). Zdjęcie powinno minimum rozmiaru XXXX. Nie przerabiamy dostarczonych zdjęć - opcjonalnie dodajemy tylko tekst.

Przestrzegamy

Część osób, a zwłaszcza dzieci, ma niemiłe wrażenia, gdy z tortu ze swoim zdjęciem lub bliskiej osoby trzeba "ukroić" kawałek głowy czy ręki.
Spotkaliśmy się z takimi sytuacjami i bardziej polecamy nadruki postaci z ulubionej bajki, lalki, samochodu, bukietu kwiatów, itp.

Ciasta deserowe

Zamawiając poporcjowane ciasto deserowe najlepiej w punkcie zamówień określić na ile osób potrzebują Państwo ciasta, oraz ile porcji przeznaczają na jedną osobę.

Przykład

Na uroczystości będzie 20 osób, licząc po 2 porcje na osobę oznacza, że potrzebują Państwo 40 porcji ciasta.

Standardowo na uroczystość kilkugodzinną (typu urodziny) serwujemy na osobę po 1,5 lub 2 porcje ciasta (plus ewentualnie tort).

3

Odbierz

Ustalonego dnia proszę udać się do punktu, w którym Państwo zamówi tort / ciasto.

W większości naszych punktów możesz zapłacić kartą, a nawet telefonem.

Torty do 20os pakujemy w firmowe kartony z przykrywką, na zapakowanie większych tortów prosimy przygotować się osobiście - ustawione są one na grubszych podkładach przez co transport nie powiniem sprawić trudności.

Ciasto pakujemy w firmowe kartoniki bez przykrywki.

Po zakupie torta/ciasta prosimy jak najszybciej umieścić je w chłodnym miejscu, najlepiej bez sąsiedztwa innych wyrobów spożywczych (słodkości szybko chłoną zapachy innych potraw).

W żadnym wypadku nasze wyroby nie powinny stać na słońcu ani innych źródeł ciepła!

Natomiast najlepiej podawać je w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone - przy dobrym przechowywaniu można spożywać do 4 dni, lecz tak długo nikt im się nie oprze ;)

Jesteśmy firmą rzemieślniczą,
wszystkie torty wykonujemy ręcznie i tym samym informujemy iż nie robimy dwóch takich samych tortów (a tym bardziej tortów innych cukierni).

Każdy tort może niewiele różnić się od podanego przez Państwa na zdjęciu.